2013/01/08

Facebook-mókus #1: Mennyibe kerül, ami nem kapható?

Webáruház, Budapest

Manapság nem elég, ha egy webáruház jól végzi a dolgát, feltüntet minden információt a termékekről, karbantartja a raktárkészletét, felveszi és teljesíti a rendeléseket, és igyekszik telefonon, emailben és minden más formában ellátni információval az érdeklődőket. Kötelező a Facebookon is jelen lenni, amelyet a derék vásárlópalánták, hogy ezt a képletes kifejezést használjam, előszeretettel használnak arra, hogy csupa olyan dolgot kérdezzenek meg, amelyek mind szerepelnek a weboldalon is. Csak el kéne olvasni.
Tisztelt webáruház! Az iránt érdeklődnék, hogy van az oldalukon az a Mukákó rekettyésekhez rovarirtó spray, hogy az még kapható-e és mennyibe kerül? Szelénke
Mit válaszolnánk legszívesebben:
Kedves Szelénke! Köszönjük, hogy meglátogatta weboldalunkat. Bizonyára észrevette, hogy minden termékünk oldalán jó nagy számokkal feltüntetjük az  árat, és azt is odaírjuk, hogy éppen kapható-e az adott termék, vagy átmenetileg  pont nem. A Mukákó rekettyésekhez rovarirtó spray terméklapján azonban az ár helyén a következő szöveg olvasható, csupa nagybetűvel: "EZ A TERMÉK SAJNOS MÁR NEM KAPHATÓ". Tapasztalatunk szerint ez néha nem elegendő annak eldöntésére, hogy a termék ténylegesen megvehető-e nálunk, ezért az alábbi kiegészítő információt helyeztük el közvetlenül a fenti szöveg alatt:
"Rettenetesen elnézést kérünk, de ezt a terméket már nem forgalmazzuk, valószínűleg azért, mert már nem gyártják. Sajnálatos módon ügyfélszolgálati munkatársaink sem tudnak további felvilágosítással szolgálni, viszont ajánljuk helyette a Pöttyös szélű atkahalált, illetve számos más, népszerű rovarirtót."
Szelénke, Önnek teljesen igaza van, hogy a Facebookon fordult hozzánk e kérdéssel, hiszen weboldalunkon csak az ügyfélszolgálatot említettük meg, mint további felvilágosítás nyújtására teljesen alkalmatlan részlegünket. Rossz hírünk, azonban, hogy a Facebook oldalunkat karbantartó PR-csapatunk legalább ugyanilyen mértékben képtelen érdemi információval szolgálni egy olyan termék  megvásárolhatóságával kapcsolatban, amely sajnos már nem kapható nálunk. Köszönjük, hogy felhívta figyelmünket e hibára, amelyet haladéktalanul javítani fogunk a szövegben. Hálából kiderítettük, hogy a Mukákó rekettyésekhez rovarirtó spray pontosan 8190 forintért nem lesz kapható nálunk. Soha többet. Üdvözlettel: Skrapulek és társa webkertészet.
Mit válaszolunk valójában:
Kedves Szelénke! A Mukákó rekettyésekhez rovarirtó spray jelenleg sajnos nem kapható, de szívesen utánanézünk, hogy várható-e még a termék a közeljövőben.
Másnap mély szomorúsággal a szívünkben tájékoztatjuk majd, hogy nem, már nem lesz kapható (ki gondolta volna), ellenben a Pöttyös szélű atkahalál és Borulsz, pusztulsz, gurulsz permet igen. Utóbbit melegen javasoljuk, mert emberre teljesen veszélytelen. (Sajnos.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése